Shopping cart
€0,00
Image with ornament

Champagne Leblanc Collard

Van een oude familie van wijnbouwers (sinds 1751) hebben de wijnstokken alle generaties gevolgd. In 1982 begint Pascal Collard, toen 20 jaar, met het verbouwen van de wijnstokken. Zijn wens om zijn eigen champagne te maken bracht hem ertoe zijn eigen pers en kuiperij te kopen en zijn eigen kelder te creëren. In 1991, met de hulp van zijn vrouw Jocelyne, werd de eerste oogst gelanceerd. Ook hun twee kinderen, Charlotte en Simon, besmet met het virus van het maken van champagne, werken sinds een aantal jaar samen met hun ouders.
Champagne Leblanc Collard bezit 5,5 hectare, voornamelijk in de gemeente Tauxières-Mutry. De wijnstokken zijn aangeplant op 4 gemeenten: Cumières, Aÿ, Mareuil sur Aÿ en Tauxières-Mutry. Deze klei-kalkachtige bodems, kenmerkend voor de Montagne de Reims, die allemaal zeer verschillend zijn, zorgen voor een grote diversiteit in de verschillende champagnes. De wijngaard is hoofdzakelijk beplant met pinot noir (70%). De rest is beplant met chardonnay.
Wij hebben Patrick en Jocelyne leren kennen als warme, hardwerkende mensen, vol passie voor het maken van topkwaliteit champagne. Hun champagnes zitten bomvol smaak!

Bij ons vind je de cuvée Tradition, de cuvée Réserve, de cuvée Rosé, de cuvée Zéro Dosage en de Millésime 2014.

Over hun champagne Tradition: Doe je ogen dicht en beeld je in dat je in Zuid-Frankrijk door een lavendelveld loopt. De zon schijnt, het leven is mooi… Deze champagne is precies “What you see is what you get”.

Domeine Vincey 1Champagne Domaine Vincey

Legallais 1Champagne Le Gallais