Shopping cart
€0,00
Image with ornament

Wie is Bubble princess?

Ik ben Rebecca Hoebeke , de Bubble princess, en verliefd op champagne! Op de wijn en op de regio.

Al heel wat jaren ga ik op de terugweg van vakantie via de Champagnestreek weer naar huis. Niets leukers dan daar rond te rijden en her en der een huis of een producent te bezoeken en champagne te proeven. En dan besef je je in één keer dat je verliefd bent geworden! En dat was het begin van mijn droom om die verliefdheid op jou over te brengen! Die droom kreeg in 2018 handen en voeten toen ik als Bubble princess, naast mijn werk als Management Assistant, ben begonnen met de in- en verkoop en het houden van proeverijen van champagne. 

Image with ornament

Wat doe ik?

Ik koop de champagnes zelf in bij kleine producenten met een beperkte oplage. Zij maken champagnes van hun eerste persing, de cuvée, dat is voor pinot noir en pinot meunier de beste most. Zo ben jij verzekerd van de beste kwaliteit champagne! Over smaak valt niet te twisten, maar kwaliteit is zeker te proeven.

Bekijk de proeverijen

De champagnes

De Champagnestreek bestaat uit 4 hoofdstreken: La Montagne de Reims, La Côte des Blancs, La vallée de la Marne en La Côte de Bar. Elk met hun eigen karakter. Er zijn 7 druivenrassen toegestaan om te verbouwen als champagne, maar de meeste champagnes zijn een mix (assemblage) van pinot noir, pinot meunier en chardonnay. En van verschillende oogstjaren. Sommige assemblages worden gemaakt van een bepaald jaar. Deze worden "millésime" of "vintage" genoemd. De wijnmaker maakt de keus voor een millésime als hij denkt dat de typische eigenschappen van een bepaalde oogst zo goed zijn dat ze dit verdienen. Een millésimechampagne is dus altijd een wijn met de specifieke eigenschappen van een bepaald jaar.
Champagne  alleen gemaakt van witte druiven (chardonnay) wordt een blanc de  blancs genoemd. Champagne gemaakt van alleen blauwe druiven (pinot noir en/of pinot meunier) heet een blanc de noirs.
Champagne moet op zijn minst 15 maanden rusten in de kelders voordat ze klaar zijn voor de verkoop. De millésimewijnen moeten zelfs drie jaar rijpen en de speciale cuvées nog veel langer.

Bekijk de champagnes

Image with ornament

De champagne van LeBlanc Collard komt uit de Montagne de Reims, waar de pinot noir het goed doet op de kalkgrond. Hou je van het aroma van rood fruit en stevigheid en kracht? Dan is dit een champagne die je ongetwijfeld lekker vindt! Hou je meer van een soepele, fruitige en ronde smaak? Dan is Champagne Le Gallais echt iets voor jou! In deze champagne, uit de Vallée de la Marne, voert de pinot meunier de boventoon. Deze druif zorgt voor fruitigheid en soepelheid. Hou je meer van subtiele aroma’s, met bloemachtige, citrusachtige en soms ook minerale tonen? Dan zijn de wijnen van Domaine Vincey jou op het lijf geschreven! Deze producent komt uit Oger, uit het hartje van de Côte des Blancs, waar de chardonnaydruif elegantie, lichtvoetigheid en verfijning geeft aan de champagnes.