Shopping cart
€0,00
Image with ornament

Champagne Domaine Vincey

Al 8 generaties lang verbouwt de familie Vincey wijnstokken op de meest prestigieuze terroirs in de Champagnestreek. Hun wijngaarden in Oger, Chouilly en Mesnil sur Oger maken deel uit van de zes dorpen van Grand Cru Chardonnay, midden in de Côte des Blancs. De champagne die daarvan werd gemaakt, werd voor het grootste deel geproduceerd door de Oger Coöperatie. Vincey stuurde de druiven naar de coöperatie en zij kregen flessen terug die ze in hun kelders konden laten rijpen tot wanneer zij vonden dat de champagne goed was.

De jonge Quentin Vincey en zijn vrouw Marine hebben in 2014 het roer omgegooid. Ze zijn toen volledig omgeschakeld naar biodynamisch verbouwen. Ze hebben een kleine houtpers aangeschaft en produceren alleen nog vintage cuvées (jaartallen). Hun andere wijngaarddruiven worden verkocht.

De laatste, beperkte, oplages van Champagne Vincey zijn bij ons verkrijgbaar. Deze champagnes zijn elegant, subtiel en zeer toegankelijk voor iedereen. Ze hebben een hele fijne en zachte bubbel (mousse). Ik ben nog niemand tegengekomen die ze niet lekker vindt!

Over hun Blanc de blancs: Elegant en sexy! Een champagne met allure. In de smaak tonen van bloemen en vlierbloesem, gecombineerd met een hele fijne bubbel.

Bekijk mijn andere champagenhuizen

Legallais 1 Champagne Le Gallais

LeblancCollard 1 Champagne Leblanc Collard